Allal Foto

Passion for better Meat

Allal

Gecertificeerd

HACCP
Allal Vleesgroothandel BV hecht zeer veel waarde aan de hygiënische en hoogwaardige produktie van vers vlees. Het toezicht op de algemene hygiëne bij de produktie van vers vlees wordt geleid en toegepast door het VWA gekwalificeerd en gecontroleerd HACCP-systeem conform de nieuwste EU-wetgevingen. Deze norm staat voor Hazard Analysis of Critical Control Points en is verplicht voor ieder levensmiddelenbedrijf. Deze norm verplicht de producent om een product af te leveren dat zonder gevaar kan worden geconsumeerd. Dit houdt voor u als klant in, dat u zeker weet dat de producten die Allal Vleesgroothandel BV levert veilig zijn voor consumptie.

EG-nummer
Allal vleesgroothandel BV heeft uiteraard zijn eigen E.G-erkenning: Holland E.G 3694. Dit nummer staat garant voor kwaliteit en meerwaarde voor de afnemers van ons vlees. Het slachtproces wordt uitgevoerd door vakkundige slachters en ondersteund door moderne technologie.

Halal-vlees
Halal is een islamitische term waarmee wordt aangegeven wat voor moslims toegestaan is. AIs vlees halal is, dan mogen moslims dit eten. Dit heeft o.a. te maken met de soorten vlees maar ook met de manier van slachten.

Moslims mogen absoluut geen varkens eten, want dat zijn onreine dieren. Vlees van carnivoren (vleeseters) en dieren die uit zichzelf zijn doodgegaan zijn ook niet toegestaan. Alleen in het aller uiterste noodgeval, als er niets anders voorhanden is om te overleven, mag het gegeten worden. Ook zogende dieren en jongen mogen niet gedood worden. Het doden van een dier is alleen toegestaan als je het wilt eten, of om het uit zijn lijden te verlossen. Schaap is een veel gegeten dier.

Het slachten moet op een speciale manier gebeuren. Ten eerste moet de slager een moslim zijn en zich bekwaamd hebben in het slagersvak. De slachtplaats moet schoon zijn. Het slachtdier moet comfort hebben, dus het mag geen messen zien of andere geslachte dieren. Het dier moet met de kop in de richting van Mekka gezet worden. Tijdens het slachten spreekt de slager een reeks speciale woorden uit: in naam van God, God is groot. In één haal wordt de halsslagader en eventueel de luchtpijp en de zenuwbanen van het dier doorgesneden. Het dier verliest het bewustzijn en bloedt dan snel dood.